Ανταπόκριση από το… διάστημα | Euronews

by billakos

Ο απεσταλμένος του euronews στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος Λούκα Παρμιτάνι, μεταδίδει:

«Γεια σας. Είμαι ο αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος Λούκα Παρμιτάνο, απεσταλμένος σας στο Διάστημα και μεταδίδω απευθείας από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Πέρασε λίγο πάνω από ένας μήνας από την ημέρα που ήρθα εδώ και οι τελευταίες εβδομάδες είχαν πολλήδουλειά και είχαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Ας ξεκινήσουμε με μερικά από τα πειράματα στα οποία συμμετείχα. Ενα από αυτά ονομάζεται Micro-15 και είναι ένα μικροβιολογικό πείραμα όπου εργάζομαι με κάποια κύτταρα που ονομάζονται πολυδύναμα βλαστοκύτταρα. Αυτά τα βλαστοκύτταρα είναι ικανά να αναπτυχθούν σε κάθε είδος κυτάρρων. Μπορούν να μετατραπούν σε οποιοδήποτε είδος κυτάρρων του σώματος. Συνεπώβς, μελετώντας τα στο μικροπεριβάλλον μπορρεί να μας επιτρέψει να κατανοήσουμε πώς αλλάζουν και ποια είναι η διαφορετικότητα στην χημεία και την βιολογία που κύβεται πίσω από αυτά.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό πράγμα από την δική μας οπτική γωνία είναι η εκτός διαστημοποίου δραστηριότητα ή πιο γνωστή ως διαστημικός περίπατος από τους συναδέλφους μου Ντριου Μόργκαν και Νικ Χαγκ. Για αυτήν την φορά ήμουν στο IV, το εντός οχήματος μέλος του πληρώματος, βοηθ’ωντας τους να φορέσουν την διαστημική στολή, να στέλνοντάς τους με ασφάλεια έξω και περιμένοντας να τους υποδεχθούμε μόλις επιστρέψουν. Ήταν σε θέση να εγκαταστήσουν τον IDA 3, τον Διεθνή Προσαρμογέα Σύνδεσης. Βασικά είναι ένα νέο λιμάνι για τον Διαστημικό Σταθμό, για τα νέα διαστημόπλοια που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή. που δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή στη Γη για να φέρουν περισσότερους αστροναύτες στον Διαστημικό Σταθμό.

Αυτά για αυτήν την ανταπόκριση. Είμαι ο αστροναύτης του Διεθνούς Οργανισμού Διαστήματος Λούκα Παρμιτάνο, ο απεσταλμένος του euronews στο διάστημα, μεταδίδοντας από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό».

Η αποστολή γίνεται σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ