Αστεροειδής Ryugu: Ουρακίλη και βιταμίνη Β3 στην επιφάνεια του

by billakos

Τα δείγματα του αστεροειδούς θα μπορούσαν να αποκαλύψουν την ιστορία προέλευσης του ηλιακού μας συστήματος.

Οργανικά μόρια έχουν ανιχνευθεί σε δείγματα που συνέλεξε η ιαπωνική αποστολή Hayabusa2 από τον κοντινό στη Γη αστεροειδή Ryugu.

Όπως αναφέρει το CNN, όταν οι ερευνητές ανέλυσαν τα δείγματα, που συλλέχθηκαν από δύο διαφορετικές τοποθεσίες στον αστεροειδή, βρήκαν ουρακίλη, ένα από τα δομικά στοιχεία του RNA, καθώς και βιταμίνη Β3 ή νιασίνη (βασικός συμπαράγοντας για το μεταβολισμό σε ζωντανούς οργανισμούς).

Τα δείγματα του αστεροειδούς θα μπορούσαν να αποκαλύψουν την ιστορία προέλευσης του ηλιακού μας συστήματος.

Η ουρακίλη είναι μια νουκλεοβάση ή ένωση που περιέχει άζωτο.

Είναι μία από τις πέντε νουκλεοβάσεις στο DNA και το RNA, τις πρωτεΐνες και τα μόρια του οποίου περιέχουν γενετικές πληροφορίες και οδηγίες ζωτικής σημασίας για τα κύτταρα των ζωντανών οργανισμών.

Μια μελέτη που περιγράφει λεπτομερώς τα ευρήματα δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο περιοδικό Nature Communications.

Ο Ryugu είναι ένας πλούσιος σε άνθρακα αστεροειδής σε σχήμα διαμαντιού που έχει πλάτος περίπου 3.000 πόδια (1 χιλιόμετρο).

Το Hayabusa2 ήταν η πρώτη αποστολή που επέστρεψε στη Γη με δείγμα από τη γη του αστεροειδή.

Η αποστολή της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης συνέλεξε το δείγμα από την επιφάνεια του Ryigu τον Φεβρουάριο του 2019 και στη συνέχεια έριξε μια χάλκινη «σφαίρα» στον αστεροειδή για να δημιουργήσει έναν κρατήρα πρόσκρουσης πλάτους 33 ποδιών (10 μέτρων).

Ένα δείγμα συλλέχθηκε από αυτόν τον κρατήρα και τον Ιούλιο του 2019. Στη συνέχεια, το Hayabusa2 πέταξε δίπλα από τη Γη.

Πηγή: skai.gr

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ