Η Ρωσία θέτει σε εφαρμογή το «Big Brother» σύστημά της να εντοπίζει αντιφρονούντες μέσω ίντερνετ

by billakos

Η Ρωσία έθεσε σε εφαρμογή τον δικό της… Big Brother, ένα σύστημα που σαρώνει το ίντερνετ και ανακαλύπτει παράνομο περιεχόμενο ώστε να διευκολύνει τις Αρχές να αντιμετωπίσουν όσους διαμαρτύρονται, όσους διαφωνούν με τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και την «προπαγάνδα της ΛΟΑΤΚΙ» κοινότητας.

Όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι, το σύστημα που έθεσε σε εφαρμογή η Ρωσία ονομάζεται Oculus και θα είναι σε θέση να διαβάζει και να αναγνωρίζει παράνομες σκηνές σε φωτογραφίες και βίντεο στο ίντερνετ, να αναλύει περισσότερες από 200.000 εικόνες ημερησίως με συχνότητα 3 δευτερόλεπτα ανά εικόνα, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Από τότε που η Μόσχα έστειλε τα στρατεύματα της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022, έχει καταστείλει την πολιτική αντιπολίτευση και τα ανεξάρτητα ΜΜΕ εντός της χώρας, τα οποία είχαν επιβιώσει προηγούμενων απαγορεύσεων και ενισχύει ένα συντηρητικό, εθνικιστικό αφήγημα που αποδοκιμάζει τους «μη παραδοσιακούς» τρόπους ζωής και προσανατολισμούς.

Τι είναι το Oculus, σύμφωνα με τους Ρώσους

Το Oculus «εντοπίζει αυτομάτως παραβάσεις όπως αυτές που περιέχουν εξτρεμιστικό περιεχόμενο, εκκλήσεις για παράνομες συγκεντρώσεις ή αυτοκτονίες, περιεχόμενο που σχετίζεται με τη χρήση ναρκωτικών, προπαγάνδα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και άλλα» γράφει το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το Κύριο Κέντρο Ραδιοσυχνοτήτων (MRFC), τμήμα της ρυθμιστικής αρχής τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor.

«Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι ‘ψευδείς ειδήσεις’ έχουν πολλαπλασιαστεί και εξαπλωθεί με πρωτοφανή ρυθμό, με στόχο να αντικαταστήσουν τα πραγματικά γεγονότα με μια ειδικά κατασκευασμένη πραγματικότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κέντρου Ραδιοσυχνοτήτων στην οποία προστίθεται ότι «η δημιουργία αυτού του συστήματος είναι η απάντησή μας στις προκλήσεις και τις αντιρωσικές ενέργειες εκ μέρους ξένων παραγόντων».

Η Ρωσία κατηγορεί την Δύση ότι προωθεί την διάδοση όπως ισχυρίζεται ψευδών πληροφοριών για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» που διεξάγει στην Ουκρανία σε μια προσπάθεια να δυσφημίσει τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας.

Τον περασμένο χρόνο ψήφισε νόμο που επιβάλλει μεγάλα πρόστιμα σε άτομα που διαδίδουν τέτοιου είδους ειδήσεις και απαγόρευσε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και μέσα ενημέρωσης που μοιράζονται ειδησεογραφικό περιεχόμενο που έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή της Μόσχας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ένας άλλος νέος νόμος προβλέπει πρόστιμα για κάθε άτομο ή οργάνωση που προωθεί την «προπαγάνδα των ΛΟΑΤΚΙ», μια κίνηση που σύμφωνα με τους επικριτές απαγορεύει κάθε δημόσια αναφορά στις λεσβίες, τους ομοφυλόφιλους, τους αμφιφυλόφιλους ή τους τρανσέξουαλ, που ακολουθούν τον επίσημα αποκαλούμενο «μη παραδοσιακό» τρόπο ζωής.

Το Κύριο Κέντρο Ραδιοσυχνοτήτων (MRFC), δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Reuters να σχολιάσει το ζήτημα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ