Η Huawei δεν θέλει να χρησιμοποιήσει ξανά Google services – μπορεί και όχι!

by billakos

Σύμφωνα στελέχη της Huawei το τελευταίο διάστημα η εταιρεία έχει ξεκινήσει την υλοποίηση των δικών της υπηρεσιών έτσι ώστε να μην χρειάζεται πλέον τα Google Services. Οι δηλώσεις όμως των στελεχών της εταιρείες είναι αντιφατικές αφού υπάρχει άλλη δήλωση που θέλει τη Huawei να επιστρέφει στο Google services εφόσον αρθεί ο αποκλεισμός.

Σε δήλωση που έγινε από τον επικεφαλής του Αυστριακού γραφείου της Huawei, Fred Wangfei, και σύμφωνα με τα όσα είπε στη Der Standard η εταιρεία έχει προσηλωθεί στα Huawei Mobile Services (HMS).

Αυτή η επιλογή είναι συνειδητή μιας και μετά από τα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες με τον αποκλεισμό από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, κανείς δεν είναι μπορεί να είναι βέβαιος ότι εφόσον αρθεί ο αποκλεισμός, κάποια στιγμή αργότερα δεν θα έρθει ένας νέος αποκλεισμός.

Στόχος της εταιρείας, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στελέχη της, είναι πλέον η δημιουργία ενός τρίτου οικοσυστήματος smartphone που θα είναι ανταγωνιστικό του Android και του iOS, το οποίο όμως θα συνεχίσει να βασίζεται στον ανοικτό κώδικα του Android.

Από την άλλη σε αντίστοιχη ερώτηση στο γραφείο της Huawei στη Γερμάνια η απάντηση ήταν πρακτικά μια διάψευση των παραπάνω, αφού σημείωσαν ότι η Κινέζικη εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στα Google services.

Πλέον όλοι αναμένουμε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση είτε με κάποια ανακοίνωση της εταιρείας με την ευκαιρία του MWC 2020 στα τέλη Φεβρουαρίου, είτε αργότερα με την αναμενόμενη παρουσίαση της νέας σειράς P40.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ