Ρωσικός «πόλεμος» κατά Facebook και Twitter

by billakos

Η ρυθμιστική αρχή για τα μέσα ενημέρωσης Roskomnadzor ανακοίνωσε την λήψη διοικητικών μέτρων σε σχέση με τις αμερικανικές εταιρείες Facebook και Twitter επειδή οι εν λόγω εταιρείες δεν παρουσίασαν εντός συγκεκριμένης προθεσμίας στοιχεία για τις βάσεις δεδομένων των ρώσων χρηστών.

Η Roskomnadzor ανέφερε ότι στις εταιρείες μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 1-6 εκατομμυρίων ρουβλίων (14.230- 85.400 ευρώ).

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή είχε ζητήσει από τις δύο εταιρείες από τον Δεκέμβριο του 2018 να παρουσιάσουν τα στοιχεία για τις βάσεις δεδομένων των ρώσων χρηστών, αλλά μέχρι πρότινος δεν είχε λάβει καμία απάντηση. Το ίδιο αίτημα είχε διατυπώσει και στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, όπως είχε δηλώσει ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής Αλεξάντρ Ζάροφ, δίνοντας χρονική προθεσμία στις δύο εταιρείες να απαντήσουν έως το τέλος του Ιανουαρίου του 2020.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον Δεκέμβριο του 2019 υπέγραψε διάταγμα σύμφωνα με το οποίος θα επιβάλλονται πρόστιμα εκατομμυρίων ρουβλίων σε εταιρείες που αρνούνται να μεταφέρουν στην ρωσική επικράτεια τις βάσεις δεδομένων των ρώσων χρηστών. Στην πρώτη φάση προβλέπονται πρόστιμα 1-6 εκατομμυρίων ρουβλίων, ενώ αν δεν υπάρξει ανταπόκριση στην πρώτη περίπτωση θα επιβάλλονται πρόστιμα της τάξεως των 6-18 εκατομμυρίων ρουβλίων.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ