Το κινητό που θέλει να μας επιστρέψει στα βασικά

by billakos

Light Phone το λένε και επέστρεψε πιο «χαζό» από ποτέ, αν και οι προσδοκίες του είναι ξανά στα ύψη.

Το πρώτο Light Phone είχε κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2017 και είχε το σχήμα της επαγγελματικής κάρτας, βάρος πούπουλου και έμοιαζε να έρχεται από το παρελθόν.

Με μόλις ένα φυσικό κουμπί, ήταν ένα απόλυτα μινιμαλιστικό κινητό για τον άνθρωπο που ζητούσε λίγα από τη φορητή του συσκευή, όπως έλεγαν τότε οι δύο ιδρυτές του, Joe Hollier και Kai Tang.

Μόνο κλήσεις μπορούσες να κάνεις, καθώς δεν είχε ούτε keyboard. Ούτε καν λίστα επαφών δεν κρατούσε! Και για ένα τηλέφωνο που δεν έκανε πρακτικά τίποτα, το Light τα πήγε αρκετά καλά, μαζεύοντας 200.000 δολάρια σε εκστρατεία χρηματοδότησης από τον κόσμο στο Kickstarter και μερικά εκατομμύρια κατόπιν από επενδυτικά κεφάλαια.

Η λίστα αναμονής έφτασε στους 50.000 ανθρώπους και απέστειλε τελικά 15.000 τηλέφωνα σε ισάριθμους τυχερούς.

Τον Ιανουάριο του 2018 το δίδυμο άρχισε να φτιάχνει το Light Phone 2, ένα τηλέφωνο που βασιζόταν στην ίδια σπαρτιάτικη λογική, πλέον όμως μπορούσε να σώζει αριθμούς, να γράφει κείμενο, να παίζει μουσική και να υποστηρίζει κάποιες εφαρμογές.

Το Light Phone 2 βγήκε στην πλατφόρμα χρηματοδότησης Indiegogo και μάζεψε τελικά πάνω από 3 εκατ. ευρώ! Και άλλα τόσα από επενδυτές.

Και πλέον είναι έτοιμο να βγει στην αγορά, με 350 δολάρια πια, εκεί που το πρώτο είχε μόλις 150. Ζυγίζει 78 γραμμάρια και βγαίνει σε δύο χρώματα (μαύρο και ανοιχτό γκρι), έχοντας οθόνη αφής 2,84 ιντσών, Bluetooth και μπαταρία που υποστηρίζει 2 ώρες συνομιλίας και… 13 μέρες σε κατάσταση αναμονής. Ακόμα και Micro USB θύρα έχει τώρα.

Όταν βγει στην αγορά, θα έχει μόλις 3 λειτουργίες: κλήσεις, γραπτό μήνυμα και ξυπνητήρι. Τα υπόλοιπα, χάρτες, μουσική και μερικά ακόμα εργαλεία, θα κυκλοφορήσουν αργότερα. Τι δεν θα έχει ποτέ; Εφαρμογές, περιήγηση στο ίντερνετ, email, διαφημίσεις, gifs κ.λπ.

Είναι ιδανικό για δεύτερο κινητό ή για εκείνες τις περιπτώσεις που αποζητάς αποτοξίνωση από την ψηφιακή καθημερινότητα…

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ