Το smartphone του Jeff Bezos (Amazon) φέρεται να έχει χακαριστεί από τον Πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας!

by billakos

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βρετανικού The Guardian ο CEO της Amazon, Jeff Bezos φαίνεται να έχει πέσει θύμα hacking από τον Πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας, Mohammed bin Salman, μια παραβίαση που φαίνεται να έγινε το Μάιο του 2018.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα ο Jeff Bezos έλαβε μέσω μηνύματος στο WhatsApp λογαριασμό του ένα αρχείο video με αποστολέα τον Πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας, Mohammed bin Salman.

Μετά από ανάλυση που έγινε αποκαλύφθηκε πως το video ενσωμάτωνε malware το οποίο έστελνε τεράστια ποσά δεδομένων από το smartphone του ιδρυτή της Amazon σε άγνωστο παραλήπτη, χωρίς να γίνεται αυτό αντιληπτό από τον ίδιο.

Στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες όπως τι είδους δεδομένα υπέκλεπτε το malware, ο προορισμός των δεδομένων, ακόμα και ο ρόλος του Πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας, Mohammed bin Salman μιας και το αρχείο προερχόταν από εκείνον χωρίς όμως να γνωρίζουμε αν αυτός ήταν υπεύθυνος για την εγκατάσταση του malware.

Εδώ ας σημειώσουμε ότι ο Jeff Bezos πέραν από CEO και ιδρυτής της Amazon, είναι CEO και στην Washington Post, δημοσιογράφος τη οποίας ήταν ο Jamal Khashoggi.

Ο Jamal Khashoggi από το 2017 είχε αυτοεξοριστεί από τη Σαουδική Αραβία, ενώ είχε γράψει και αρκετά άρθρα στα οποία επέκρινε τόσο την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, όσο και τον προσωπικά τον Πρίγκηπα Mohammed bin Salman, αλλά και τον Βασιλιά Salman.

Πέντε μήνες μετά την παραβίαση του τηλεφώνου του Bezos, τον Οκτώβριο του 2018 ο Jamal Khashoggi επισκέφθηκε το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη για να λάβει έγγραφα σχετικά με τον προγραμματισμένο γάμο του, αλλά ποτέ δεν τον είδε κανείς να φεύγει από εκεί.

Εν μέσω ειδήσεων που ισχυρίζονταν ότι είχε σκοτωθεί και διαλυθεί στο εσωτερικό του προξενείου, πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση του προξενείου από Σαουδάραβες και Τούρκους αξιωματούχους στις 15 Οκτωβρίου. Αρχικά, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας αρνήθηκε τον θάνατο, αλλά στη συνέχεια ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι η δολοφονία ήταν προμελετημένη. Μέχρι τις 16 Νοεμβρίου 2018, η CIA είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Πρίγκηπας της Σαουδικής Αραβίας Mohammad bin Salman διέταξε τη δολοφονία του Khashoggi.

Επιπλέον μερικούς μήνες αργότερα τόσο μηνύματα, όσο και φωτογραφίες της ερωμένης του Jeff Bezos, Lauren Sanchez είχαν διαρρεύσει και δημοσιεύθηκαν στο National Enquirer.

Η Σαουδική Αραβία επίσημα αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή της στο παραπάνω θέμα και μάλιστα επί αυτού έγινε και σχετικό tweet από τον επίσημο λογαριασμό της χώρας με βάση το οποίο προτρέπει για περαιτέρω έρευνα.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ